söndag 29 mars 2009

Ave Svenska Fans

För dig som gillar fotboll och som ännu inte har upptäckt Svenska Fans, varsågod. Svenska Fans är i princip den enda fotbollsbevakningen värd att läsa, och representerar enligt mig den nya tidens objektivitet. Det vill säga uttalad subjektivitet. Till skillnad från kappvändarna, snedseglarna, stressaporna i kvällspressen, som gastar om att de minsann är objektiva och att de rapporterar den universella sanningen, så erkänner reportrarna på SF öppet var deras lojalitet ligger.

Alla som någonsin har börjat älska ett lag, och som har en någorlunda verklighetsförankrad självuppfattning, vet att objektivitet i rapporteringen av en fotbollsmatch, i vilken det älskade laget varit inblandat, är lika utopiskt som att försöka ge en rättvis beskrivning av det egna arslet.

Extra roligt blir det när man läser forumdiskussionerna (rasistiska, trångsynta individer med aggressionsproblem och dålig kännedom om det svenska språket undantagna) och inser att vad kvällspressen kallar "säkra källor" ofta är rena spekulationer i gästböckerna på Svenska Fans. Inte undra på att Robert Laul och hans gelikar drar igång en patenterad smutskastningskampanj mot sajten.

Inga kommentarer: