tisdag 31 mars 2009

Tveksamma data

Så kom det sig en gång att två blodprov från samma blodomlopp skickades till två olika laboratorier som kom fram till två olika resultat. Därmed fick sig det redan ack så låga förtroendet för vårdcentraler, hos individen som upplät en åder in the first place, vad som mycket väl skulle kunna visa sig bli en katstrofal törn. Specialisten som studerade de båda proverna på det mycket stora och välrenommerade sjukhuset sade med en trött suck att denna typ av incidenter ofta inträffar, vilket leder till den intressanta frågan om vilket av de två proverna patienten nu ska lita på. Det förra där man upptäckt anomalier, eller det senare som specialisten förespråkar?

Vidare får implikationerna av nämna fadäs en att undra hur många av de provsvar som människor landet runt dagligen tar del av, som gått till ett laboratorium som skulle få en specialist att skruva sig på stolen i illa dold indignation.

Nu räcker det alltså inte med att misstro sin lokala läkare; nu kan man inte ens lita på att de data utifrån vilka denne hårt pressade mästare i medioker allmänmedicin ska ställa sin tveksamma diagnos är korrekta. Grejt..

3 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Slutsatsen blir alltid minst en second opinion

ZARAGUS sa...

Du menar en third opinion?

.... sa...

IDGETS!!!!!!

i alla fall, tänkte pa att du skriver jäkligt bra